Je zet je sportief in voor ons

Van plan om sportief een prestatie te leveren, en hierbij mee het CPZ te ondersteunen? Dat kan zeker! Elk jaar zetten zo tientallen mensen zich in, laten zich sponsoren, en helpen mee het thema bespreekbaar te maken.

Waarom steunen?

Sponsorlopen en dergelijke acties ondersteunen ons niet enkel financieel, maar ze brengen ook mensen bijeen rond een thema dat traditioneel moeilijk bespreekbaar is. Naast een steuntje in de rug voor ons, spelen deze acties dus ook hun rol in het doorbreken van het taboe en het mogelijk maken van een gesprek. 

Jouw steun wordt gebruikt om de Zelfmoordlijn verder uit te bouwen, meer vrijwilligers op te leiden en dus meer levensreddende gesprekken te voeren. 

De voorbije jaren werden een aantal heel concrete projecten gerealiseerd dankzij de giften en steun uit acties, waaronder de uitbreiding van onze chathulpverlening, de uitbouw van een forum en de uitbouw van een studentenproject.

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

We weten dat het niet altijd evident is om je sportieve actie te verbinden aan een goed doel zoals het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Misschien heb je bijvoorbeeld zelf (in je naaste omgeving) te maken gehad met het thema, en kan het belastend aanvoelen om hier mee geconfronteerd te worden.

Daarom ondersteunen we je in de eerste plaats graag inhoudelijk. Als je je aanmeldt via het formulier hieronder, kom je in contact te staan met één van onze stafleden, die antwoord kunnen bieden op alle mogelijke vragen die opkomen voor, tijdens en na je actie.

Daarnaast steunen we je ook graag op praktisch niveau. Zo kan je, indien gewenst, een ondersteuningspakket krijgen met daarin onder meer:

  • een CPZ-sportshirt
  • foldermateriaal
  • een leuke bedanking

We houden je ook graag mee op de hoogte van schenkingen in kader van jouw actie, en nemen deze met plezier mee in onze eigen communicatie!

Ik wil me graag aanmelden als actievoerder!

Via ons nieuwe actieplatform kan jij een sportieve actie aanmaken.