Voor ons zijn de ‘Drie Mama’s’ al lang bekenden, maar we stellen ze toch nog graag eens aan jullie voor. Bénédicte, Doris en Greet leerden elkaar kennen omdat ze iets met elkaar delen, dat ze andere ouders het liefst van al willen besparen, het verlies van hun zoon door zelfdoding. Hun verdriet blijft en het gemis en de pijn zullen nooit weggaan, maar er kwam ook energie en synergie om zich in te zetten voor de preventie van zelfdoding. Al vele jaren steunen zij de Zelfmoordlijn en helpen zij tegelijkertijd om zelfmoord bespreekbaar te maken.  

In 2021 gingen de drie mama’s, intussen ook drie vriendinnen geworden, weer aan de slag om in de maand december pannenkoeken te verkopen. Ze verkochten meer dan 2000 kilo. Overal waar zij stonden, o.a. op de markt hielp hun actie om mensen te laten vertellen over wat zij hebben meegemaakt. ‘Het feit dat je erover praat, doet anderen er ook over praten.’ aldus Greet. Soms reageert er wel eens iemand in de negatieve zin over de preventie van zelfdoding. ‘Maar in gesprek gaan en je kwetsbaar opstellen deed het ijs altijd al ontdooien.’  

Het feit dat je erover praat, doet anderen er ook over praten

Greet, één van de Drie Mama’s

Vandaag staat er een langverwacht benefietconcert aan de deur te kloppen. Omwille van de coronamaatregelen, kon het concert met Stan Van Samang lange tijd niet plaatsvinden, maar de mama’s gaven het niet op. Een nieuwe datum werd gezocht en gevonden. Op zaterdag 16 april zal Stan Van Samang een benefietconcert spelen ten voordele van de Zelfmoordlijn. De concertplaats is de Brielpoort in Deinze. Voor tickets en info kan je terecht op de link hieronder.

We danken de drie mama’s voor hun niet aflatende inzet en betrokkenheid. Zij maken mee het verschil!