Dienja en haar hartsvriendin stapten op 17, 18 en 19 september hun ‘Sterrentocht’ voor Dienja’s  nichtje dat tien jaar geleden op 20 september overleed door zelfdoding en het zoontje van haar hartsvriendin dat in datzelfde jaar op 7 november overleed door leukemie.

Zes maanden lang bereidden ze zich voor met vele wandelkilometers op de teller om een stuk van de GR5 af te wandelen, met als eindbestemming de basiliek van Scherpenheuvel. Vol spanning keken ze uit naar de start: “Als twee kleine kinderen die op schoolreis vertrokken”. Het hele weekend was het stralend weer, betere omstandigheden hadden ze zich niet durven wensen. Samen doorkruisten ze mooie heide, waar geen einde aan leek te komen. Ze stapten door verkoelende bossen en zongen zich een weg door velden met koeien die ook voor pony’s konden doorgaan.

“Van opgeven was geen moment sprake”

126 km legden de twee vriendinnen af. Achter de schermen steunden familie, vrienden en collega’s hen met bemoedigende berichten via sociale media én met sponsoring volgens vrije gift en de verkoop van wijn. Hoewel het een zware tocht was, was er van opgeven op geen enkel moment sprake.

Dankzij de steun van alle sponsors wisten ze meer dan 5.500 euro in te zamelen ten voordele van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding en het Kinderkankerfonds. De sterrentocht eindigde onder de koepel van de basiliek die naar men zegt officieel 298 sterren telt, maar die voor Dienja en haar vriendin voortaan 300 sterren laat schitteren. . .