Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding is de afgelopen jaren al stevig gegroeid, maar er is opnieuw ruimte voor één nieuw gezicht. Wil jij graag mee werken aan onze missie, en de Zelfmoordlijn mee helpen uitbouwen? Lees dan zeker verder en stel je kandidaat! Solliciteren kan tot 1 juli.

De Zelfmoordlijn wordt hoofdzakelijk beantwoord door vrijwilligers. De voorbije jaren is het aantal vrijwilligers dat de Zelfmoordlijn beantwoordt, exponentieel gegroeid. Om alle vrijwilligers binnen het CPZ de nodige opvolging en ondersteuning te bieden, wordt een bijkomende stafmedewerker aangeworven.

Taken:

  • Samen met je collega’s-stafmedewerker sta je in voor de dagelijkse opvolging van de vrijwilligers van de Zelfmoordlijn, met oog voor de individuele noden van de vrijwilliger, de kwaliteit van de gesprekken en de noden van de Zelfmoordlijn.
  • Je staat mee in voor de rekrutering, de intakegesprekken en de opleiding van nieuwe vrijwilligers, nadat je zelf de opleiding tot beantwoorder hebt doorlopen en de nodige ervaring hebt opgedaan aan de Zelfmoordlijn.
  • Je bepaalt samen met je collega’s het beleid ter permanente ondersteuning van de vrijwilligers en draagt dit mee uit.
  • Je staat in voor de praktische en inhoudelijke opvolging van de vrijwilligers eens ze aan de Zelfmoordlijn komen. Je werkt mee aan de permanentie die voorzien wordt ter ondersteuning van de beantwoorders. Je begeleidt intervisiemomenten en voert functionerings- en opvolgingsgesprekken.

Lees de volledige vacature via: