cheap christian louboutin , christian louboutin sale, Cheap Michael Kors, Michael Kors Australia, Michael Kors outlet, ralph lauren outlet';

Met uw steun kunnen wij levens redden…

Elke euro die in het CPZ wordt geïnvesteerd, brengt – op basis van een gezondheidseconomische studie naar de Zelfmoordlijn – minstens 3 euro op voor de ziekteverzekering, een veelvoud voor de samenleving. Een investering die rendeert dus!

 

Uw steun wordt voornamelijk ingezet voor de verdere uitbouw van de vrijwilligerswerking van de Zelfmoordlijn 1813:

 

Voor 12 euro maakt u een gesprek met de Zelfmoordlijn mogelijk

In 2014 voerden wij 14.536 gesprekken met mensen in crisis. Voor het uitbaten van de Zelfmoordlijn en het dagelijks ondersteunen van onze 120 vrijwilligers door onze professionele medewerkers, gaven wij datzelfde jaar 178.688 euro uit. 12 euro voor een gesprek dus, 12 euro om een leven te redden.

 

100 euro: daar verwent u een jaar lang één van onze vrijwilligers mee

De vrijwilligers van de Zelfmoordlijn 1813 krijgen geen loon voor hun werk. Toch willen wij geregeld iets extra doen voor onze vrijwilligers, om te tonen dat we waarderen wat ze doen en omdat er zonder vrijwilligers geen Zelfmoordlijn 1813 zou zijn.

 

Voor 1.600 euro leiden wij 10 nieuwe vrijwilligers op

Kandidaat-vrijwilligers volgen 2 zaterdagen en 8 avondsessies om beantwoorder aan de Zelfmoordlijn te worden. Onze eigen (gesubsidieerde)medewerkers staan in voor de vorming, we hebben wel extra kosten aan vormingsmateriaal, catering, huur van een lokaal, verplaatsing van de trainers, … 10 kandidaten in opleiding resulteert over het algemeen in 6 nieuwe mensen aan de lijn, goed voor 1.400 crisisgesprekken op jaarbasis.

 

Gerealiseerde projecten

Uw steun stelt ons ook in staat om méér te doen dan het uitvoeren van de dagelijkse basiswerking. Enkele grote projecten die de laatste jaren door schenkers konden worden gerealiseerd:

  • Het ontwikkelen van een intranet voor onze vrijwilligers, een grote stap vooruit in de opvolging van de werking van de Zelfmoordlijn 1813.
  • Een onderzoek naar de gezondheids-economische effecten van de werking van de Zelfmoordlijn 1813, waarmee we wetenschappelijk hebben kunnen onderbouwen dat onze werking de steun van overheid en sponsors méér dan waard is.
  • Een wervingscampagne voor vrijwilligers, die hard nodig is om ons vrijwilligersbestand uit te breiden. Een essentiële stap om als organisatie te kunnen groeien en te kunnen blijven voldoen aan de vraag van de oproepers.

 

“Is er iets wezenlijkers dan de zin van het leven en bijgevolg het laten zien of dat proberen te laten zien aan wie het niet (meer) ziet?” (een sponsor)

 

Door onze werking uit te breiden kunnen we nog meer mensen te bereiken. Elke bijdrage is welkom.