zelfmoord1813

Chatten

 

Wanneer & hoe?

Je kan iedere avond (behalve woensdag en zaterdag) van 19.00 uur tot 21.30 uur inloggen via de "chatknop" onderaan deze pagina.

Tijdens de uren dat we online zijn kan je met één van onze speciaal opgeleide vrijwilligers een open gesprek voeren over je problemen of zelfdodingsgedachten. Ook als je iemand kent die aan zelfdoding denkt of als nabestaande kan je bij ons terecht om erover te praten.

Er wordt je eerst gevraagd een (schuil)naam in te geven, dat praat gemakkelijker. Bij "extra informatie" kan je het probleem waar je nu (het meest) mee zit, ingeven. We raden aan om ook dit in te vullen.

 

Begin te chatten


klik op het logo om de video op YouTube te bekijken

divider

 

 

Stuur je liever een e-mail naar De Zelfmoordlijn? Dat kan vanaf nu! Klik hier voor het formulier

Anoniem en veilig

Het chatprogramma is anoniem en veilig. Het is voor ons onmogelijk om jouw e-mailadres te zien, en het is voor anderen niet mogelijk om het gesprek mee te volgen of te onderbreken. Het programma is ook zo gemaakt, dat er na het gesprek geen spoor van achterblijft op jouw computer. Niemand kan dus zien dat je met ons contact hebt gezocht.

 

Opgelet!

  • Door een technische storing kan het helaas wel eens gebeuren dat het gesprek plots afgebroken wordt. Het internetverkeer is niet altijd even stabiel. Meld je in dit geval onmiddellijk opnieuw aan met dezelfde nickname.
  • Let er op dat je de verschillende pop-up vensters niet sluit tijdens het gesprek. Anders wordt de chatsessie onderbroken.
  • Het kan gebeuren dat ons chatprogramma door je computer geblokkeerd wordt. Dit ligt aan de antivirusprogramma's of de firewall die jouw computer beschermen. Je zal ze in dat geval eerst tijdelijk moeten uitschakelen. Vergeet niet om hem na de chatsessie weer op te zetten.
  • Het kan zijn dat onze vrijwilligers al in gesprek zijn. Je probeert in zo'n geval dan best na een tijdje opnieuw in te loggen. Je kan ook aankloppen bij het Nederlandse 113Online voor een chatgesprek. Ook deze noodlijn is volkomen gratis en anoniem. Onderaan vind je de link naar deze chatsite. Je kan ook telefonisch contact opnemen met de Zelfmoordlijn.
  • We proberen de gesprekken niet langer dan 1 uur te laten duren, dit opdat iedereen die dat wil aan de beurt kan komen.
  • Voor meer informatie en veelgestelde vragen kan je hier terecht.
  • Je kan je inloggen voor een chat tot 21.30 uur. Het laatste gesprek proberen we af te ronden rond 22.30 uur. Bedankt voor het begrip.

divider

 

 

logo WGVerderOnline gespreksgroep voor nabestaanden

Werkgroep Verder heeft een unieke chat voor nabestaanden na zelfdoding.

Ervaringen uitwisselen? Vragen stellen? Samen zijn? Kortom, niet alleen zijn met deze onbeschrijflijke gebeurtenis. Kom de online gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding verkennen.

Deze online gespreksgroep gaat maandelijks door en wordt begeleid door professionele hulpverleners. Via de website kan je je inschrijven: www.werkgroepverder.be.

top

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

meldknop

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 


Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Paviljoenstraat 3
1030 Brussel

Tel : 02 649 62 05
Fax : 02 649 88 18
cpz@preventiezelfdoding.be 

 

Contact
Over CPZ
Kenniscentrum
Vormingsdienst
Disclaimer
Webmaster

 

De Zelfmoordlijn

1813
Chat
Crisis
Hulp Bieden
FAQ
Vrijwilligers


 

Links

Antigifcentrum
Tele-onthaal
Awel
Leiflijn

Andere links

Logo Vlaams Actieplan Su?cidepreventie Met de steun van de Vlaamse Overheid

  Sligtly Overdone Production